Home Wedstrijdverslagen
Haecht Boys
PDF Print E-mail

ActieWedstrijdverslag : Haecht Boys – KWB ‘76

 

Na het debacle van vorige week bij onze noorderburen (een verslag onwaardig !) hadden we deze week echt wel iets recht te zetten. Sommigen onder ons verwachtten een pittig woordje van onze voorzitter in de kleedkamer, maar dat kwam er niet. Iedereen wist dan ook wel dat dit niet nog eens een keer mocht gebeuren. We zouden vandaag vechten als leeuwen voor de eerste overwinning van het seizoen en dat in een confrontatie met onze dorpsgenoten van de KWB.

 

De eerste wedstrijdhelft begon rustig en vrij gesloten. Het spel beperkte zich vooral tot veel middenveldvoetbal en enkele schare prikken, die echter niet tot grote doelkansen leidden. Beide ploegen probeerden een opening te vinden, maar lukten hier niet in. Ergens anders een opening (gaatje) vinden, is dikwijls iets gemakkelijker ! Halverwege de eerste helft viel de Kleine uit met een kuitverrekking en werd hij vervangen door stormram Wouter. Dit bracht enkele positiewissels met zich mee, maar dat zorgde niet voor onoverkomelijke problemen. Het spel kabbelde verder en op het einde van deze eerste helft slaagden de HB’s erin een mooie aanval op te zetten. Via enkele mooie combinaties bereikten we onze spits Kristof die de bal vervolgens mooi voor doel bracht. Ruddy nam de bal knap aan en had de bal maar in het doel te trappen. Hij trapte ook, maar jammer genoeg over het doel ! Een doelrijpe kans de nek omwringen, noemen ze zoiets dan in voetbaltermen. Ruststand : 0 – 0 . Tijd om ons even te bezinnen en een slokje water te drinken.

Tijdens de pauze voerden we ook nog twee wissels door. Tom K. en Joris kwamen in de ploeg en Frank en Carlo namen plaats op het bankje. Ullrich zou op de voor hem ongewone positie van libero gaan spelen. Het mag gezegd, hij heeft dit met veel bravoure gedaan.

De tweede helft begon net als de eerste, maar nu kwam er stilaan toch meer ruimte (meer gaten) ! Na een tiental minuten kwamen we achteraan zeer goed weg toen een loepzuivere voorzet op het hoofd van Peter Bollen, spits van dienst bij de KWB, belandde en deze gelukkig naast een leegstaand doel kopte. Alles was nog mogelijk, dus geloofden we nog steeds in onze winstkansen. Halverwege de tweede helft was het dan ook zover. Ruddy wierp de bal zeer ver in en na een perfecte bots van de bal trapte Kristof met een mooi schot de bal in doel. De 1 – 0 was een feit. Zou het ons vandaag dan eindelijk lukken ? Kristof kreeg zelfs nog een grote kans en mocht alleen op de doelman afgaan. Zijn lob miste echter precisie en belandde naast het doel. De buit was dus nog niet binnen en het werd zelfs nog bibberen. De KWB gaf zich nog niet gewonnen en zette ons een tijdje onder druk. Tom P, onze doelman, liet een schot zomaar eventjes door zijn vingers glippen. Gelukkig voor hem (vooral voor hem) en voor ons dwarrelde de bal voorlangs over de achterlijn. De KWB kreeg nog enkele halve kansjes, maar onze verdediging hield eindelijk nog eens stand. En via een rake counter wisten we onze eerste overwinning vast te leggen. Kristof glipte nog eens door de verdediging en via een schot/voorzet belandde de bal bij Wouter, die de bal maar moest intikken, 2 –0. De zege kon ons nu niet meer ontglippen. Tevreden en voldaan, nochtans geen vreugdetaferelen bij deze eerste overwinning, stapten we van het veld.

Op naar onze tweede overwinning volgende week tegen OC Helchteren zou ik zeggen !

Ruddy en Frank, bedankt voor jullie traktatie, de pintjes smaakten lekker. En ze smaken naar nog meer, hé Ruddy !

 

Thuisploeg :

 

Doelman : Tom Pinxten

 

Verdediging : Stefan Wouters (20 ‘ verv. Wouter), Frank Ulenaers (36 ‘ verv. Joris) , Luc Linden, Geert Geuns

 

Middenveld : Ruddy Daens, Ullrich Weckx, Jean- Marie Duchateau, Marc Wouters

 

Aanval : Carlo Le Piane (36 ‘ verv.  Tom K.) , Kristof Witters

 

Reserven : Wouter Dreesen, Tom Kerkhofs, Joris Meus

 

Scheidsrechter : Sil Vanderheyd

 

Toeschouwers : 2 (niet betalend !)

 

Ballenjongen : Hans

 

Plaats van gebeuren :  Duinenstadion (plein E)

 
PDF Print E-mail

Wedstrijdverslag : Haecht Boys – KWB Lindelhoeven

Voor de wedstrijd werd er al aangekondigd dat we vandaag voor de eerste zege van het seizoen zouden gaan. Sommige spelers waagden zich zelfs aan een gedurfde pronostiek, nl. 3-0 .Al van in het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het geen makkelijke partij zou worden en dat we te maken hadden met een te duchten tegenstander. Toch verliepen de eerste tien minuten gelijkopgaand met wisselende (halve) kansen aan beide zijden. Hierna werd Lindelhoeven meer en meer baas en heerste over het middelveld. De beste kansen waren voor hen, maar een stugge verdediging en een attente doelman Meus (alias Joris Zitka) hielden de netten schoon. Halverwege de eerste helft kregen de Haecht Boys dan een vrije trap wegens handspel van de tegenstrever op een niet ongevaarlijke plaats. Ruddy Daens zette zich achter de bal en lepelde de bal mooi over de doelman tegen de netten. 1- 0 voor de HB’s , hetgeen een gevleide voorsprong was. Het moet wel gezegd dat de keeper van de tegenstrever niet echt goed opgesteld stond, dank u hiervoor beste doelman ! Natuurlijk putten de Haecht Boys hier vertrouwen uit en dwongen ze nog enkele mooie kansen af. Maar die werden dan ook weer vakkundig de nek omgewrongen door Tom K., Carlo en de Witte. rustWe gingen rusten met een krappe voorsprong.Geen wissels tijdens de rust.Na de pauze gingen de HB’s nog even op hun elan door, maar ook nu werden er enkele mooie kansen niet afgemaakt. En wie de kansen niet afmaakt, krijgt natuurlijk het deksel op de neus. Na een handsbal van Erik Luys, al dan niet in de grote rechthoek, kreeg Lindelhoeven een penalty. Joris stopte in eerste instantie deze strafschop nog, maar in de rebound was het raak, 1 – 1. Waar waren onze snelle verdedigers bij deze rebound ? Hierdoor kregen de gasten uit Lindelhoeven natuurlijk nog meer vleugels en algauw werd het via een raak schot 1-2. Het zou toch weer niet waar zijn zeker ? De kopjes gingen al een beetje hangen bij de HB’s. Maar toch voetbalden ze moedig verder en via een schaarse aanval werd het éénklaps 2-2. Een mooi opgezette aanval over links via een strakke pas van Erik Luys naar de Witte en een gemeten voorzet van deze laatste , belandde de bal bij Carlo. Onze Italo-Belg trapte op doel en met een beetje geluk dwarrelde de bal in het doel. De wedstrijd kon weer alle kanten uit. Doch de fysieke vermoeidheid begon toe te slaan en er kwamen steeds meer gaten. En ja, het mocht weer niet zijn. Bij een snelle, rake counter was het weer prijs. Een oprukkende speler van de tegenploeg kreeg te veel ruimte en mocht vrij aanleggen. De bal suisde in het doel en Joris mocht zich voor een derde keer omdraaien om de bal uit de netten te halen. 2-3 was de eindstand. De moedig spelende Haecht Boys waren er weer aan voor de moeite, maar aan de inzet lag het zeker niet. Een verdiende zege trouwens voor KWB Lindelhoeven. Op naar de derby van volgende week, Pundershoek Eksel – Haecht Boys.

Thuisploeg :

Doelman : Joris Meus

Verdediging : Stefan Wouters, Frank Ulenaers, Geert Geuns, Erik Luys

Middenveld : Wouter Dreesen, Ruddy Daens, Jan Vandekerkhof, Marc Wouters

Aanval : Carlo Le Piane, Tom Kerkhofs

Reserven : voor de afwisseling is geen...

Scheidsrechter : Roland Wouters